Kager

Mit nyeste kreative tiltag er at jeg er begyndt at lave kager. Det er i sig selv ikke noget nyt, men efter at have set i TV og på forskellige hjemmesider at man kan pynte dem rigtig flot med fondant, skulle jeg også prøve. Jeg har haft lidt svært ved at gøre det pænt, men jeg synes det er sjovt at eksperimentere med, og dem jeg har lavet har trods alt været flotte og de har smagt RIGTIG godt, det er helt sikkert noget jeg vil fortsætte med at lave. Jeg vil forsøge at få dem lagt herind, når jeg får lavet nogle.

 

Opskrifter

Der er mange der efterhånden har spurgt mig om jeg vil dele mine opskrifter, og det vil jeg da. De fleste er nogen jeg har fundet andre steder på nettet, men derfor kan jeg jo godt dele dem med jer her.

Fondant

15 skumfidusser
2 spsk olie
4 spsk vand
1-1½ pk. flormelis

Skumfiduser, olie og vand blandes i en skål. Har man en mikrobølgeovn, gives blandingen 30 sek og derefter røres godt i det, 30 sek igen og røre. Dette gøres indtil det hele er smeltet. Har man ikke mikrobølgeovn varmes det over vandbad og røres godt sammen, igen indtil det er smeltet helt. Herefter blandes flormelis i. Dette kan gøres med elpisker, men det er ligeså nemt med en ske. Når det ikke længere er muligt at røre eller piske, hældes det ud på bordet eller en silikone måtte, her æltes det indtil det har konsistens som modellervoks. Det må endelig ikke blive for tørt.
Hvis man vil farve fondanten, kan man gøre det på to måder. Hvis man ved hele portionen skal have samme farve er det nemmest at tilsætte farven inden man putter flormelis i, dog skal man være opmærksom på at det vil blive lidt lysere når det er færdigt. Hvis man hellere vil have det i flere farver, laves det hele hvidt og derefter æltes farven ind i bagefter. Her er det en god idé at bruge handsker, frugtfarve og pastafarve er begge svært at vaske af hænderne.
Når man så er færdig med at lave fondanten og man vil rulle det ud, er det en rigtig god idé at bruge en silikone måtte, men en smule formelis på, bare så det ikke sætter sig fast. Jeg ruller det altid så tyndt som jeg kan, for at det ikke skal blive for sødt.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>